• laptopmockup_sliderdy
  alles over de vlag van macedonië
  Unieke geschiedenis & betekenis
  Prachtige natuur en cultuur
 • slidebg2
  Een eigen vlag
  Mooi en van uitstekende kwaliteit
 • slidebg3
  Vakantie in Macedonie
  Bekende plekken met indrukwekkende beelden

De Macedonische vlag

V lag Macedonië Geschiedenis Macedonië werd opnieuw gevormd in de 2e wereldoorlog in 1944, vervolgens gingen ze deel uit maken van Joegoslavië. Macedonië werd de republiek van Macedonië genoemd en Griekenland was hier flink tegen. Het gebruik van de vlag werd gezien door Griekenland als een Slavisch-Macedonische aanspraak. Macedonië heeft zelf ook een eigen wapenvlag waar een leeuw op staat afgebeeld. Macedonië werd in 1991 onafhankelijk, de Grieken wilden niet dat Macedonië zo werd genoemd, omdat in het noorden van het land een stad dezelfde naam had. Ze wilden dat Macedonië Joegoslavische republiek van Macedonië werd genoemd.

Ontwerp

In de vlag van Macedonië staat een zon die stralen schijnt, de vlag is zo gemaakt dat wanneer je de vlag horizontaal of verticaal neerzet de vlag er nog steeds hetzelfde uit ziet. De zon die in de vlag is afgebeeld heeft 8 stralen. De kleuren van de vlag zijn niet gespecificeerd. Er worden gele en rode kleuren in de vlag gebruikt. De vlag van Macedonië bestond eerst uit een rode vlag met een zon in het midden. Deze zon werd de Zon van Vergina genoemd. Deze zon stond symbool voor de vorsten van het Macedonische rijk. Griekenland was destijds tegen de vlag van Macedonië.

Betekenis

De zon in de vlag van Macedonië staat voor de nieuwe zon van vrijheid. In het eerste couplet van het Macedonische volkslied wordt hier ook over gezongen: Vandaag boven Macedonië is de nieuwe zon van vrijheid geboren, de Macedoniërs vechten, voor hun eigen rechten. De rode kleur van de vlag staat voor vrijheid en de zon laat die vrijheid over het hele land schijnen. Macedoniërs kijken naar hun land met veel trots en vinden het fijn dat hun land onafhankelijk is geworden van Joegoslavië.

Macedonië

Macedonië is een klein schiereiland wat op de Balkan ligt. Macedonië is een jong land dat zich pas in 1991 onafhankelijk heeft verklaard. Macedonië is nog steeds geel volwaardig lid van de Europese Unie. Macedonië is een veilig en rustig land, wat steeds bekender wordt als vakantiebestemming. Macedonië heeft een prachtige natuur en de mensen die er wonen zijn aardige mensen. Macedonië grenst aan Albanië, Servië, Kosovo, Bulgarije en Griekenland. De hoofdstad van Macedonië is Skopje, deze hoofdstad wordt al 2500 jaar bewoond. In Macedonië zijn maar liefst 1000 kerken en kloosters gebouwd. In de stad Ohrid staan maar liefst 365 kerken hiervan, dit komt omdat ze in deze stad voor elke dag een andere kerk hebben.

Cultuur

Macedonië heeft een cultuur met alles erop en eraan. ze besteden veel tijd aan muziek en familie. Macedoniërs zijn elk weekend bij hun familie en vieren speciale feesten. Er zijn verschillende groepen leeftijd in de bevolking en Macedonië is een jong en oud land.

Terug naar boven