Ohrid Macedonië

Ohrid Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. Ohrid is een mooie stad in het prachtige land Macedonië. Ohrid ligt in het oosten van het welbekende Ohrid meer. Ohrid is in Macedonië de zevende grootste stad van het land. De stad is erg opmerkelijk vanwege het feit dat de stad maar liefst 365 kerken had. Ohrid zit vol met rust en prettig uitstralende huizen en monumenten, en het bestaat langer dan 2000 jaar. Deze prachtige stad laat een stukje geschiedenis terugzien Van Republiek Macedonië. De stad is ook vlakbij de grens van Albanië gevestigd. Ohrid heeft in totaal ongeveer 54380 inwoners, dit is niet helemaal recent deze informatie komt namelijk uit 2002. Het kunnen er inmiddels meer zijn.

Reizen in de stad

In de stad kun je met meerder manieren reizen en genieten van de stad. Zo kun je ervoor kiezen om een lekker stukje te gaan wandelen, Tijdens het wandelen kun je veel bezienswaardigheden tegenkomen, Sommige bezienswaardigheden zijn ook alleen lopend bereikbaar. Als je nou nog meer wilt zien van de stad kun je ervoor kiezen om een auto te huren, dit kan op veel verschillende plekken binnen de stad. Het mooiste en ook meest aangeraden manier om te genieten van de stad is uiteindelijk een boot tocht. Vanuit Ohrid vertrekken er dus meerdere uitvaartboten die je langs verschillende mooie plekken varen. Als je liever privé wil gaan varen kun je ervoor kiezen om een watertaxi te gebruiken. Het autorijden is verder gewoon makkelijk te doen, het verkeer daar is te vergelijken met het verkeer in Nederland. De stoplichten tellen daar alleen af in plaats van het wachten op groen.

ohrid macedonie

Douane & documenten

Als je een bezoekje wilt brengen aan het prachtige Macedonië, dien je wel een paspoort of indentiteitsbewijs nodig te hebben die minimaal 3 maanden geldig is. Alle Nederlanders andere reizigers binnen Europa mogen vrij reizen in het land. Macedonië is zelf alleen nog geen lid van de Europese unie. Daarom gelden zijn er beperkingen bij het in of uitvoeren van bepaalde producten zoals sigaretten en drank.

Tijdsverschil

Macedonië en dus ook de stad Ohrid hebben dezelfde tijdzone als Nederland, daarom is er dus geen tijdsverschil tussen Nederland en Macedonië. Ook de zomertijden regeling is hier precies hetzelfde en gaat ook op dezelfde datum in als bij ons.

Taal

In Macedonië worden er verschillende talen gesproken. De officiële taal in het land is gewoon Macedonisch. Daarnaast word er in het landss ook Turks, Albanees of Servisch gesproken. Dat zijn alleen wel de minderheidstalen.