Rondreis Macedonië

Bezienswaardigheden Macedonië De Republiek Macedonië is een onderdeel van de Balkan en dit land grenst aan Albanië, Kosovo, Servië, Griekenland en Bulgarije. Verder heeft dit land dan ook een rijke geschiedenis van meer dan 2500 jaar en dat wilt zeggen dat er dus diverse plekken zijn die je kan bezoeken. Denk aan het kale fort met een prachtig uitzicht, de stenen brug over de rivier genaamd Vardar, de oude binnenstad uit de Ottomaanse periode en ook nog eens de bazaar. Het museum genaamd National Art Gallery heeft ook een collectie van diverse kunstwerken. Het treinstation is ook bezienswaardig, de klok die daar op het station staat, staat stil op 5:17 uur, dit komt dan ook door een aardbeving uit het jaar 1963. Bij de plaats Skopje staat in Nezeri uit het jaar 1164 het 12de eeuwse Panteleimonklooster waar voorzien is van fresco’s. Macedonië telt ongeveer 1000 kerken en kloosters. Naast dat Macedonië veel bergen kent, heeft het ook veel bossen met beuken, dennen en eiken. Er liggen in het zuidwesten twee grote meren die ondergrond verbonden met elkaar zijn. Deze meren heten het Prespameer en het meer van Ohrid. Het hoogste punt dat Macedonië kent is op 2754 meter hoog op de Golem Korab.

rondreis macedonie

De byzantijnse mozaïeken van Bitola

Wanneer je een rondreis gaat maken door Macedonië en je al lekker aan het genieten bent zijn de historische bezienswaardigheden zeker ook iets voor jou. Een echte aanrader tijdens je rondreis is dan ook de stad Bitola en dat ligt in het zuiden van het land. Je vindt hier namelijk opgravingen van de oude stad genaamd Heraclea Lyncestics. Deze stad heeft ook een prachtige collectie aan gekleurde byzantijnse mozaïeken en heeft een Grieks amfitheater. De nieuwere hoogtepunten zijn ook zeker de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan de Ottomaanse Ishak Çelebi moski uit de 16de eeuw, of denk aan de bazaar waar je veel leuke souvenirtjes kunt kopen zoals onder handgemaakte tapijten.

Het meer van Mavrovo

Lijkt je een rondreis leuk om is te ervaren hebben en ben je ook toe aan een actieve vakantie waar het zonnetje lekker schijnt? Je kunt dan lekker de auto vervangen door een fiets, je kunt door Macedonië namelijk een lekkere fietsreis maken. Fiets bijvoorbeeld door het nationale park van Mavrovo die zich in het zuidwesten van het land bevind en als je je zo stil mogelijk houd kun je misschien welk een arend of een gems tegenkomen. Volg vervolgens de bergstroompjes die naar het schitterende meer van Mavrovo leiden en neem een lekker een duik. Je kunt ook een kano huren, op het water kan je namelijk ook een half onder water staand kerkje zien.

Macedonië met strand

Geniet je tijdens een individuele rondreis eigenlijk wel van een beetje stilte of je wit onderweg kunnen genieten van het mooie uitzicht zonder dat je zelf hoeft op te letten op de weg?Dan kun je ook een groepsreis boeken inclusief vlucht met een Nederlandssprekende reisleiding. Wil je echt helemaal zeker zijn dat de vliegvakantie die je hebt geboekt doorgaat? Je kunt dan kiezen voor een van bepaalde data met gegarandeerd vertrek.