Steden Macedonië

Skopje De hoofdstad van Macedonië is Skopje. Deze stad ligt in het noorden gelegen aan de rivier genaamd Vardar. Dit gehele gebied dat aan die grenst aan de plaats genaamd Kosovo, telt een inwoner aantal van rond de 500.000 inwoners. Hiermee is Skopje de grootste stad in Macedonië. Je kunt een aantal mooie bezienswaardigheden bezoeken. Ze hebben bijvoorbeeld niet het oude station herbouwd, dit als aandenken aan de honderden doden die zijn gevallen in het jaar 1963 tijdens de aardbeving. De klok die op het station staat dan ook stil op het tijdstip van de aardbeving en dat is om 05:17. Een gedeelte van het station dat is overgebleven is te vinden in het City Museum of Skopje. Er zijn in Skopje ook veel beelden te zien, denk aan het beeld dat op het Macedonië plein staat, dit beeld is meer dan 20 meter hoog en is daarmee een van de grootste. Je ziet een strijder op een paard. In het centrum van Skopje staat de grote witte triomph poort. Met de trap of met de lift naar boven heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Ohrid

Een van de andere steden die in Macedonië ligt is de stad Ohrid. Ohrid spreek je uit als Oggrit. Deze stad ligt in zuiden aan het meer. Ohrid werd in de oudheid ook wel de lichtstad genoemd, dit vanwege het water van het meer die kristalhelder zijn. Ohrid lag ook aan de Via Egnatia, dit werd als Romeinse handelsweg gebruikt. Door deze handelsweg was Ohrid vroeger in der tijd een erg belangrijke stad. Vroeger was er daarom veel strijd om het bezit van Ohrid geweest. De stad kent ook een gezellig centrum, promenade en een leuke kleine haven. Je vindt er dan ook voldoende restaurants waar je lekker kan eten en een aantal leuke winkeltjes. In de zomer, voor en najaar heeft Ohrid een lekker klimaat. In de stad vind je veel historie.

steden macedonie

Bitola

De stad Bitola ligt in het zuiden en was voor Skopje de hoofdstad van Macedonië. De stad grenst op een afstand van 15 km met Griekenland. Op het Magnolia plein is er een fontein en een monument te vinden, dit voor Philip 11, de vader van Alexander de Grote. Deze man heeft deze dan ook gesticht. De fontein geeft meestal in de avond rond 9 uur licht met een geluidsshow. De stad wordt ook wel de stad van consulaten genoemd, dit vanwege de consulaten die er in Bitola te vinden zijn. De wegwijzer die aan het begin van de hoofdstraat te vinden is verwijst je naar de kerk van St. Dimitri en het House of Culture.

Tetovo

De stad Tetovo is een van de grootste steden die je in Macedonië kunt vinden. Deze stad is behoorlijk druk en heeft een chaotisch verkeer. Deze stad ligt in het noord-westen, dit naast het Šar gebergte. De stad wordt verdeeld in twee stukken door de rivier genaamd Pena. Deze rivier stroomt door het oude deel van de stad. De bezienswaardigheden die je in Tetovo kunt bezoeken zijn de beschilderde moskee genaamd de Šarena Džamija, de Pasha moskee of de Aladzha. Deze moskee is rond het jaar 1483 - 1495. De bouw werd door twee zussen genaamd Hurshida en Mensure gefinancierd. Je kunt ook het mooie klooster bezoeken genaamd de Arabate Baba Teke, deze ligt iets buiten het centrum van de stad. Het stadsmuseum is te vinden in het Arabati Baba Teke. Je komt hier historische vondsten tegen.